עם הביצועים המובילים בתעשייה, יכולות מתקדמות, וצריכת חשמל חסכונית במיוחד, ה-M1 של Apple הוא השבב הראשון אשר מותאם במיוחד בשביל מחשבי ה-Mac.

הכירו את השבב הראשון של Apple עבור מחשבי ה-Mac.
רוצים לדעת ראשונים כשהדגמים החדשים יגיעו?
השאירו פרטים ונחזור אליכם

מעבד אם-1 של אפל
חברת Apple הכריזה על ה- M1, השבב העוצמתי ביותר שלה, והשבב הראשון שתוכנן, הונדס ועוצב במיוחד בשביל מחשבי ה- Mac.

חברת Apple הכריזה על ה-M1, השבב העוצמתי ביותר שלה, והשבב הראשון שתוכנן, הונדס ועוצב במיוחד בשביל מחשבי ה-Mac — קטן וחסכוני באנרגיה. ה-M1 הוא שבב מסוג System on Chip, או בקיצור – SoC, המשלב מספר טכנולוגיות מתקדמות על גבי שבב אחד, וכולל גם ארכיטקטורת זיכרון המציגה שיפורים דרמטיים בביצועים ובצריכת החשמל של המחשבים האישיים. ה-M1 מיוצר בטכנולוגיית 5 נאנומטר פורצת דרך, עם מספר היסטרי של 16 מיליארד טרנזיסטורים – המספר הגבוה ביותר של טרנזיסטורים ש-Apple הכניסה בשבב מעולם. שבב ה-M1 הוא השבב החסכוני באנרגיה המהיר ביותר בעולם, וכולל מגוון טכנולוגיות פורצות דרך, ביניהן, יחידת העיבוד המרכזית (CPU) העוצמתית ביותר לוואט, המעבד הגרפי המובנה (GPU) המהיר ביותר על מחשב אישי, ביצועי למידת מכונה (Machine Learning) פורצי דרך, הודות למנוע ה-Neural המתקדם מבית Apple. התוצאות מדברות בעד עצמן, ה-M1 מספק ביצועי CPU מהירים יותר עד פי 3.5, ביצועים גרפיים מהירים יותר עד פי 6, ולמידת מכונה מהירה יותר עד פי 15, כשבמקביל חיי הסוללה התארכו (!!!) עד פי 2 בהשוואה לדור הקודם של ה-Mac. עם רשימת הישגים שכזו, ה-M1 מקפיץ את ה-Mac קדימה, כפי שלא נעשה מעולם.

״מעולם לא היה שבב כמו ה-M1, ה-SoC פורץ הדרך של Apple עבור מחשבי ה-Mac. הוא נשען על יותר מעשור של עיצוב שבבים עוצמתיים ופורצי דרך, עבור מכשירי ה-iPhone, ה-iPad, וה-Apple Watch, ומבטיח את תחילתו של עידן חדש עבור מחשבי ה-Mac״, לדבריו של ג׳וני סרוג׳י, סגן נשיא בכיר לטכנולוגיות חומרה בחברת Apple. ״כשמדובר בשבבים חסכוניים בצריכת חשמל, ה-M1 הוא בעל ליבת ה-CPU המהירה ביותר בעולם, המעבד הגרפי המובנה המהיר ביותר במחשב אישי, ולמידת מכונה עוצמתית, המבוססת על מנוע ה-Neural המתקדם של Apple. עם השילוב הזה של ביצועים יוצאי דופן, יכולות עוצמתיות במיוחד וצריכת חשמל חסכונית, ה-M1 הוא בפער ניכר השבב הטוב ביותר שייצרנו אי-פעם.״

טכנולוגיית 5 ננומטר פורצת דרך

שבב ה-System on Chip הראשון ל-Mac.

מחשבי Mac, כמו גם מחשבי PC, רצים באופן מסורתי על מערכת מרובת שבבים, ביניהם יחידת עיבוד מרכזית, יחידת קלט-פלט, שבב אבטחה, ועוד. כעת עם שבב ה-M1 החדש, כל הטכנולוגיות הנחוצות להפעלת המחשב משולבות בשבב אחד מסוג SoC, המאפשר אינטגרציה טובה ומהירה יותר בין המערכות השונות של המחשב, לחוויית משתמש עוצמתית יותר, וחיסכון גדול יותר באנרגיה. ה-M1 כולל גם ארכיטקטורת זיכרון מאוחד המשלבת יחדיו רוחב פס גבוה, וזמן שהייה נמוך, הפועלים על מאגר זיכרון בודד. אלה מאפשרים לכלל הטכנולוגיות ב-SoC גישה לאותו מאגר נתונים מבלי להעתיק אותו בין מאגרי זיכרון שונים על המחשב – מה שמשפר את הביצועים וצריכת האנרגיה של המחשב אפילו יותר.

ביצועי ה-CPU הטובים ביותר בעולם לוואט.

ביצועי מעבד מול אנרגיה

יחידת העיבוד המרכזית של ה-M1 כוללת שמונה ליבות, מתוכן ארבע ליבות מוכוונות ביצועים, וארבע ליבות מוכוונות חיסכון באנרגיה. כל אחת מתוך ארבעת הליבות הראשונות מאפשרת יכולות עיבוד עוצמתיות מהמובילות בתעשייה למשימות יומיומיות. אלו הן הליבות החסכוניות באנרגיה המהירות ביותר בעולם. הן מאפשרות, בין היתר, לצלמים לעבד תמונות ברזולוציה גבוהה במהירות הברק (!!!) ולמפתחי אפליקציות לפתח אפליקציות במהירות גבוהה כמעט פי 3 מבעבר. כשמשלבים את כל ארבעת הליבות ביחד נפתחת דלת לעולם חדש של ביצועים מרובי-ליבות ושיפור משמעותי לעוצמת העיבוד.

מעבד 8 ליבות, עד פי 3.5 מהר יותר.

ארבעת הליבות החסכוניות מביאות את הבשורה של ביצועים עוצרי נשימה תוך צריכה של רק עשירית מהחשמל. ארבעת הליבות האלו בלבד מאפשרות ביצועים דומים למחשבי ה-MacBook Air בעלי ליבה כפולה מהדור הנוכחי, ובצריכת אנרגיה נמוכה משמעותית. הליבות האלו הן הדרך האידיאלית לקרוא מיילים ולגלוש באיטרנט על בסיס יומיומי תוך חיסכון אדיר בחיי סוללה. כשמשלבים את העוצמה והחיסכון האנרגטי של כל שמונה הליבות ביחד, מקבלים מחשב עוצמתי, שיכול לעמוד גם במשימות התובעניות ביותר, וביצועי ה-CPU הטובים ביותר בעולם לכל וואט שהמחשב צורך.

מקבוק אייר

הביצועים הגרפיים המהירים בתבל.

ה-M1 כולל את המעבד הגרפי המתקדם ביותר של Apple, הודות לנתונים שנאספו לאורך שנים על ביצועים של מחשבי Mac, מהמשימות הפשוטות ביותר, ועד תוכנות של אנשי מקצוע מובילים בתחומם. עם ביצועים מובילים וצריכת חשמל יעילה. למעבד הגרפי של ה-M1 יש קטוגריה משלו בעולם המעבדים הגרפיים. גם הוא כולל 8 ליבות עוצמתיות, ויכולת להריץ כמעט 25,000 תהליכי עיבוד במקביל, ה-GPU של ה-M1 מזרים סרטי 4K לארוחת הבוקר. רנדור של סצנות תלת-מימד מורכבות זה השם השני שלו. ובאופן כללי, עם תפוקה של 2.6 טרפלופים, הוא היום המעבד הגרפי המובנה הכי מהיר על מחשב אישי, PC או Mac.

מק מיני - מעבד גרפי
למעבד הגרפי של ה-M1 יש קטוגריה משלו בעולם המעבדים הגרפיים, והוא היום המעבד הגרפי המובנה הכי מהיר על מחשב אישי, PC או Mac.

למידת מכונה מובנית מהירה שזה לוהט.

שבב ה-M1 מביא את הבשורה של מנוע ה-Neural המתקדם של Apple ויכולות למידת המכונה המתקדמות שלו אל תוך ה-Mac. ארכיטקטורת מנוע ה-Neural של ה-M1, על כל 16 ליבותיו, מאפשרת עיבוד של 11 טריליון פקודות בשנייה אחת בודדה, וביצועי למידת מכונה מהירים עד פי 15. למעשה, שבב ה-M1 הונדס כולו כדי להצטיין ולשבור שיאים בתחום למידת המכונה. למידת המכונה המתקדמת של Apple מאיצה את יכולותיהן של יחידת העיבוד המרכזית ויחידת העיבוד הגרפית העוצמתיות – עם ביצועי ניתוח וידאו, זיהוי קולי, ועיבוד תמונה שמעולם לא נראו כמותן ב-Mac.

מקבוק פרו - מריץ אפליקציית DJ Pro

עוד טכנולוגיות חדשניות של שבב ה-M1.

שבב ה-M1 טומן בחובו עוד מספר הפתעות טכנולוגיות עוצמתיות, ביניהן:

• מעבד התמונה (ISP) המתקדם של Apple לווידאו באיכות גבוהה, עם צמצום רעשים, טווח דינמי גבוה יותר, ואיזון לבן (White Balance) אוטומטי משופר.
  • רכיב האבטחה Secure Enclave לאבטחה ברמה הגבוהה ביותר.
  • כונן זיכרון SSD עם תקן הצפנה מתקדם (AES) לביצועים מהירים ומאובטחים יותר.
  • מנועי קידוד ופענוח מדיה חסכוניים באנרגיה, לשיפור הביצועים וחיי הסוללה.
  • ממשק חיבור התקנים מסוג Thunderbolt של Apple, עם תמיכה ב- USB-4, קצב העברת נתונים של עד 40Gbps, ותאימות ליותר ציוד היקפי מבעבר.

macOS Big Sur היא מערכת ההפעלה האופטימלית למחשבי Mac עם שבב ה-M1.

macOS Big Sur הונדסה ועוצבה, כבר משלבי התכנון הראשונים, לניצול מירבי של יכולות ה-M1, ולשדרוג משמעותי של חוויית המשתמש, חיי הסוללה ופרוטוקולי האבטחה של מחשבי ה-Mac. בדיוק כמו מכשירי ה-iPhone וה-iPad, מחשבי ה-Mac מתעוררים עכשיו ממצב שינה באופן מיידי וללא השהייה. לגולשים בדפדפן ה-Safari – הדפדפן המהיר בעולם – מחכה חוויית גלישה מהירה עד פי 1.5 באתרים מבוססי JavaScript, ורספונסיביות מהירה כמעט פי 2.

עם Big Sur ושבב ה-M1, מחשבי ה-Mac יכולים להריץ מגוון גדול יותר של אפליקציות מבעבר – כשהאפליקציות המובנות של Apple כבר הותאמו על ידי טכנולוגיית Universal לרוץ על מערכות ה-M1 בצורה הטובה ביותר. אפליקציות צד שלישי שטרם עודכנו על ידי טכנולוגיית Universal, יופעלו בצורה מיטבית וחלקה בעזרת טכנולוגיית Rosetta 2 של Apple. בנוסף, היום ניתן להפעיל אפליקציות של iPhone ו-iPad על מחשבי Mac. מערכת ההפעלה macOS Big Sur מותאמת לאינטגרציה אופטימלית עם שבב ה-M1 כבר מהיסודות שלה, וכוללת טכנולוגיות מתקדמות למפתחים, ביניהן טכנולוגיית Metal לעיבוד גרפי ולמידת מכונה בטכנולוגיית Core ML.

מערכת ההפעלה ביג סר
עם Big Sur ושבב ה-M1, מחשבי ה-Mac יכולים להריץ מגוון גדול יותר של אפליקציות מבעבר.

מסע של שנתיים מתחיל בשבב אחד קטן.

שבב ה-M1 זמין כיום במחשבי MacBook Air, MacBook Pro 13, ו-Mac mini, אשר מצטרפים לליינאפ העוצמתי של מחשבי ה-Mac. זוהי ההתחלה של מעבר לסדרה חדשה של שבבי סיליקון אשר מהונדסים באופן ייחודי להפעיל את כל מחשבי ה-Mac. לפי המומחים של Apple התהליך של הטמעת השבבים החדשים בכל הליינאפ של ה-Mac אמור לקחת בערך שנתיים.